ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το τείχος της απομόνωσης και της απαξίωσης παγιδεύει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας, οι λίστες αναμονής για βοήθεια αυξάνονται καθημερινά, και η προσφορά είναι όλο και λιγότερη σε σχέση με τις ανάγκες.   

Ο Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, συμπλήρωσε δεκατέσσερα χρόνια στη διανομή, τροφίμων, ενδυμάτων, ειδών ατομικής υγιεινής, παιδικών παιχνιδιών, καθώς και βιβλίων σε κατοίκους της περιοχής με βιοποριστικό πρόβλημα. Τα μέλη – εθελοντές μας δείχνοντας αλληλεγγύη, κατανόηση, θέληση για συνύπαρξη, εργάζονται καθημερινά συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια.   

Στη τράπεζα τροφίμων και ειδών ένδυσης που έχουμε δημιουργήσει,  προσέρχονται όλο και περισσότεροι νέοι άνεργοι, ηλικιωμένοι, οικογένειες που ζουν αβοήθητες με σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. Αναλυτικά η Τράπεζα διανομής τροφίμων – ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης εξυπηρετεί σε τακτικά χρονικά διαστήματα 400 οικογένειες και έχει στη λίστα αναμονής 450 οικογένειες

Ο όμιλος διατηρεί λίστα  ωφελούμενων που πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει βάσει εκκαθαριστικού,πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία Α.Δ.Τ.  η οποία  επικαιροποιήται κάθε χρόνο.

Επίσης την πορεία που έχουν διανύσει τα μέλη του Ομίλου UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες όπως οι ακόλουθες:

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα συγκέντρωση τροφίμων, ενδυμάτων και παιχνιδιών για τις οικογένειες της Δυτικής Αθήνας.

Διενέργεια γκάλοπ στον ευρύτερο χώρο της Δυτικής Αθήνας με θέμα τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουν αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες και άλλες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα Άτομα με Αναπηρία, η τρίτη ηλικία, οι αλλοδαποί μετανάστες, καθώς και οι νέοι και οι γυναίκες της περιοχής. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδωσαν τα ποσοστά ανεργίας της περιοχής, κατανεμημένα ανά πληθυσμιακές ομάδες, ήτοι ΑμΕΑ, μετανάστες, ναρκομανείς, απεξαρτημένα άτομα, πολύτεκνες οικογένειες, γυναίκες, νέοι.

Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες λαούς της Ν.Α. Ασίας

Έρευνα στο Δήμο Καματερού- Αγίων Αναργύρων, και καταγραφή των βιοποριστικών αναγκών των δημοτών με στόχο την επέκταση της βάσης δεδομένων για την διανομή τροφίμων και ενδυμάτων.